Puppydagboek: Dearbhail en Douglas


 In dit puppydagboek staan ook plaatjes van een eendje. Als je op dat plaatje klikt, dan kunnen jullie bij het fotoalbum met foto's van de pupjes. 

 Aankondiging pups 2014

Op 8 september hebben we een dracht-echo laten maken bij Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal. We hebben toen kloppende hartjes gezien, dus Dearbhail is drachtig

 

De laatste loodjes voor Dearbhail. Ze wordt bijgestaan door papa Burdy en man Douglas

 


Zo hieronder nog wat foto's van Dearbhail voor de bevalling. Ze was op het laatst 1,8 kg aangekomen. Ze was heel dik maar ze liep toch nog lekker mee te stappen. De afstanden waren kleiner, maar dat doet er niet toe. Ze kreeg elke dag nog haar beweging

  

Maandag 6 oktober
Op vrijdag 3 oktober begon de temperatuur van Dearbhail te dalen. Die dag ben ik dus thuis gebleven.  Ook snel Ed en Rowena ingelicht dat het zou kunnen gaan gebeuren. Rowena kwam gelijk uit school naar huis, maar er waren nog geen pupjes. Er gebeurde die dag niets. Misschien wordt het wel 4 oktober, zou leuk zijn.

Zaterdag ging Ed vroeg op pad om met Douglas naar Zwolle af te reizen voor de hondenshow. Rowena en ik bleven thuis wachten. Ook deze dag gebeurde er niet veel. Dearbhail had geen honger meer. Kon ik me ook wel wat bij voorstellen, want haar buikje was heeeeel erg dik. Ed kwam 's middags thuis en hij verwachtte eigenlijk wel wat meer actie in ons huis. Alles was rustig. Het was ook wel heel rustig want Douglas bleef een nachtje bij Yvo en Marijke slapen, zodat hij zondag nog een keer mee on doen op de hondenshow. Ook zaterdag bleef het verder rustig.
Zondag begon de temperatuur weer te schommelen. Dearbhail ging wel naar de werpkist maar ze was niet heel erg onrustig, eigenlijk maar een klein beetje. 's Avonds heeft Ed Douglas opgehaald bij Yvo en Marijke. Zo nu is heel de familie bij elkaar, dan zal het wel gebeuren. Dearbhail was 's avonds wel wat onrustiger maar we gingen toch maar naar bed.

Maandag 6 oktober

De temperatuur daalde verder. Zal het dan toch gaan gebeuren? Ed ging toch maar werken, na veel getreuzel zullen we gaan of blijven. Om even voor half een kwamen de eerste echte weeën. Ed was inmiddels weer thuis.
Om 13:05 werd het eerste pupje geboren, een teefje. Heel mooi donker. 
 

 

Teefje geel
Puppy: 1
Geboorte datum: 6 oktober 2014
Geboorte tijd: 13:05
Geslacht: Teef
Kleur: Gestroomd
Gewicht: 200 gram
Herkenningskleur: Geel

 


Dearbhail was gelijk vanaf het eerste moment een heel zorgzaam moedertje.
Na een half uur kwam nummer 2, een reutje, rood gestroomd. 

Puppy: 2
Geboorte datum: 6 oktober 2014
Geboorte tijd: 13:37
Geslacht: Reu
Kleur: Gestroomd
Gewicht: 190 gram
Herkenningskleur: Rood
Reutje rood

 

 Na 20 minuten kwam nummer 3, een reutje, een rode. 

Reutje blauw
Puppy: 3
Geboorte datum: 6 oktober 2014
Geboorte tijd: 13:56
Geslacht: Reu
Kleur: Gestroomd
Gewicht: 180 gram
Herkenningskleur: Blauw

 


Na een kwartier kwam nummer 4, een reutje, gestroomd.

Puppy: 4
Geboorte datum: 6 oktober 2014
Geboorte tijd: 14:10
Geslacht: Reu
Kleur: Rood
Gewicht: 182 gram
Herkenningskleur: Oranje
Reutje oranje

 

 
Na een half uur kwam nummer 5, een reutje, gestroomd.

Reutje wit
Puppy: 5
Geboorte datum: 6 oktober 2014
Geboorte tijd: 14:44
Geslacht: Reu
Kleur: Grijsgestroomd
Gewicht: 184 gram
Herkenningskleur: Wit

 

 
We misten nog een placenta en die kwam er niet af. Even een injectie gehaald bij de dierenarts om de weeën op te wekken.

Ineens lag daar een nageboorte, maar helaas er zat ook nog een pupje in, helaas niet meer in leven, een teefje, gestroomd.

Teefje Ynyra

Dat was schrikken. Dearbhail heeft afscheid van haar mogen nemen. Wat een verdrietig eind, maar we gaan van Dearbhail en haar pupjes genieten. 

Dinsdag 7 oktober
Wat een heerlijke pupjes zijn het al! Dearbhail zorgt er zo goed voor. Er zijn van die mooie momenten dat je dan net je fotocamera of videocamera niet bij de hand heb. Als een pupje iets verder weg is dan dat Dearbhail wil, de manier hoe ze dan zo'n pupje oppakt en heel voorzichtig meeneemt naar de plek waar ze het wil hebben. Hoe leert een hond zoiets? Gewoon natuur, zo mooi.  Inmiddels hebben we de namen naar de Raad van Beheer gestuurd, hopelijk worden ze in één keer goedgekeurd. We moeten wel allemaal aan ons nieuwe ritme wennen, maar daar nemen we ook allemaal de tijd voor. Oma Mabyn, tante Ciardha en papa Douglas zijn al even op kraam visite geweest. Opa Burdy had er niet zo'n behoefte aan. Dat komt straks wel. 


Woensdag 8 oktober
De pupjes doen het super. Ze komen goed aan en bewegen ook heel goed. Teefje geel en reutje rood zijn wel aangekomen maar minder dan dan de rest. Die wilden we vandaag even wat meer in de gaten houden. Omdat de pupjes bijna allemaal dezelfde kleur hebben is dat heel lastig om te zien welk pupje nu wel drinkt en welke nu niet. Daarom hebben we gekleurde bandjes die we dan even omdoen. Dit doen we dit keer voor het eerste met deze bandjes. Aan alles moeten we wennen dus ook aan deze bandjes. Op een gegeven moment kijk ik in de werpkist en zie de 2 pupjes met de bandjes heel dicht tegen elkaar aan liggen. Wat raar dacht ik. Terwijl ik een van de pupjes op wilde pakken zag ik dat de bandjes aan elkaar geklit zat. Dit is niet handig. Nu weten we dus hoe we de bandjes om moeten doen. Gelukkig is het goed afgelopen. 


Het volgend filmpje zegt genoeg over de ondernemendheid van een Cairn.Donderdag 9 oktober
Vandaag allemaal in de auto mee geweest naar de dierarts voor de controle. Alles was goed. Dearbhail was ook meegegaan, maar ze vond het niet leuk dat de dierenarts aan haar puppen zat. Wat een stem heeft ze zeg! Maar het mag ook want het zijn wel haar puppen. Na de controle weer lekker naar huis en allemaal rusten in de werpkist. 


Vrijdag 10 oktober
Wat groeien ze hard!! Alle pupjes doen het allemaal even goed. Dearbhail is nog steeds helemaal verzot op haar pupjes. Ze moet natuurlijk naar buiten, maar als alles gedaan is dan echt in een run terug naar huis. Ze kan nu ook heerlijk in de werpkist liggen en dan slapen terwijl al haar pupjes bij haar liggen te drinken. Dat is zo'n mooi gezicht en zo heerlijk rustig. De andere honden komen nu ook wel eens kijken maar ze mogen er nog niet aankomen. Zeer terecht natuurlijk.Alle pupjes drinken goed bij Dearbhail en Dearbhail eet zelf ook goed. 

Vandaag ook bericht gekregen van de Raad van Beheer dat de namen goed waren van de 4 pupjes. 4 pupjes???? Gelijk even alles weer controleren klopt er weer helemaal niets van. Het teefje wat dood geboren was stond er wel bij, het teefje wat als eerste geboren was niet en het laatst geboren reutje ook niet!  Maar weer gelijk in de mail geklommen om het te laten corrigeren, zucht. Sorry, maar de stamboomnamen mogen we dus nog niet bekend maken. 

Zaterdag 11 oktober
Vandaag hebben we met het hele gezin genoten van het jonge grut. We hebben inmiddels ook al een schuifje in de opening van de werpkist moeten plaatsen. We hebben namelijk nog een ontdekkingsreizigster. Het kleine teefje was nu uit de werpkist gekropen. We zijn ook alvast bezig met de volgende fase qua voorbereidingen voor de pups. We moeten alles denk ik wel heel goed bekijken, want dit zijn ondernemende kleine dondersteentjes. Inmiddels hebben we voor alle hondjes waarschijnlijk een goed tehuis gevonden. De mensen op de wachtlijst benaderd dat er een pupje voor hun is. Ben heel benieuwd


Zondag 12 oktober
Ed was vandaag de hoofdoppasser van de pups samen  met Rowena. Yvonne is vroeg vertrokken naar België voor een hondenshow. Ed en Rowena hebben er een gezellige dag van gemaakt en de ren is nu weer een beetje verder aangepast. Dit zullen we wel vaker moeten gaan doen.

Maandag 13 oktober
Zo vandaag alweer 1 week, wat vliegt de tijd. 

hieronder een tabel met in de eerste rij het geboorte gewicht en in de tweede rij het gewicht na een week.

 

1. teefje geel 200 372
2. reutje rood 190 376
3. reutje blauw 180 398
4. reutje oranje 182 372
5. reutje wit 184 376

 

Ze groeien dus goed. Dearbhail blijft zo'n lief moedertje voor de kleintjes. Alle pupjes zijn bijna allemaal gelijk. Ze zijn allemaal ondernemend, groeien allemaal goed. Er zit geen pupje bij wat achterblijft of erg uitschiet boven de anderen. De warmteplaat zoeken ze ook niet veel op. Ze liggen regelmatig dicht bij elkaar te slapen of heerlijk bij mama.
Als je op onderstaande plaatjes klikt kom je bij het fotoalbum met de foto's van de afgelopen week.

  

Dinsdag 14 oktober
Wat gaat de ontwikkeling van zo'n klein hondje toch snel. Je ziet elke dag al veel veranderingen. Het kruipen gaat sneller, de kopjes veranderen heel veel. Ze blijven een hele grote tong houden. Ze kunnen nu ook heerlijk op hun rug liggen te slapen. Dearbhail zorgt heel goed voor de kleintjes. De werpkist is helemaal schoon en ze was en poetst de hele dag. Vanavond zijn er pupkopers op bezoek geweest en dat ging helemaal goed.


Woensdag 15 oktober
De pupjes doen het allemaal heel goed. Ze slapen allemaal, of drinken allemaal of brullen om mama allemaal. Dearbhail neem nu ook meer haar eigen tijd. Ze kan heerlijk slapen in de werpkist bij haar grut, maar ze kan ook ineens opstaan en lekker alleen ergens gaan liggen. We proberen elke dag van elk pupje apart een foto te maken. wat ons wel heel erg opvalt is het feit dat als we een pupje ergens neerzetten om te fotograferen dat ze bijna allemaal gelijk hun kontje richting de camera draaien. Sorry voor de nieuwe eigenaren, ik denk niet dat ze heel fotogeniek zijn.


Donderdag 16 oktober
Afgelopen nachten was Dearbhail wat onrustig. Het is toch ook wat voor zo'n hondje. Eerst wordt je als maar dikker en dikker, dan komen er ineens pupjes en dan moet je er ook nog voor gaan zorgen. De pupjes komen gelukkig niets te kort. Ze geeft ze regelmatig te drinken en ruimt poep en plas nog helemaal op. Vandaag was er rond het middaguur even een wisseling van de oppas. Yvonne had een lezing in Utrecht, dus Ed kwam oppassen. Vanmiddag hebben de pupjes wel bezoek gekregen van een buurjongentje. Hij stond al vanaf de geboorte van de pupjes te trappelen om te komen kijken. Nu Dearbhail weer rustiger was mocht hij komen. Ik denk dat hij het wel heel leuk vond. 


Vrijdag 17 oktober
Vandaag even met Dearbhail wer naar de dierenarts. We moesten even wachten in de wachtkamer. Dearbhail was heel relaxed. komt er ineens een meneer binnen met 2 papegaaien. Ze had eerst niets in de gaten maat toen ze het in de gaten kreeg....... Een vogel en dan zo dichtbij!!! Gelukkig kwam de arts snel en mochten we mee voor de echo. GELUKKIG!  De placenta is weg. Zo blij, het zat me toch niet lekker dat het er nog kon zitten.  Het tripje duurde toch wat langer, dus de pups moesten nodig eten hebben. Thuis ging alles gelijk de werpkist in allemaal eten en daarna slapen. De stamboomnamen zijn ook goed gekeurd, maar we moeten eerst nog even leuke collages maken en dan worden de stamboomnamen bekend gemaakt!


Zaterdag 18 oktober
Vandaag moeten we niet veel en toch werd het druk. Het was heerlijk weer. De pupjes groeien allemaal lekker door. De kopjes zijn al aan het veranderen. Je ziet nu al een beetje dat de ogen ook gaan veranderen. Binnenkort zullen de oogjes wel open gaan. 


Zondag 19 oktober
Vanmorgen lagen de pupjes heerlijk te slapen en dan...


Nu we toch bezig zijn, mogen wij u voorstellen:

Fionnchan Haf Triskel 
FIONNCHAN HAF TRISKEL. Vandaag zijn de oogjes van Haf langzaam aan het opengaan. 
Fionnchan Dedwydd Triskel 

FIONNCHAN DEDWYDD TRISKEL.
Vandaag begint voor Dedwydd ook het avontuur om de wereld te gaan bekijken. 
Fionnchan Tegwyn Triskel 

FIONNCHAN TEGWYN TRISKEL.
Vandaag doet hij heel veel bewegingsoefeningen. Fionnchan Elidir Triskel 

FIONNCHAN ELIDIR TRISKEL. Vandaag is hij begonnen met het wandelen, hij 'stapt' al flink door de werpkistFionnchan Ceinfryn Triskel 
FIONNCHAN CEINFRYN TRISKEL. Vandaag doet hij het op de Cairn manier, dus heel eigenwijs.


 

Maandag 20 oktober
Zijn ze alweer 2 weken oud, wat gaat dat snel. Vandaag kijken 3 paar eigenwijze oogjes ons aan. Ceinfryn heeft nu ook zijn oogjes open.

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
1. teefje geel 200 372 682
2. reutje rood 190 376 722
3. reutje blauw 180 398 696
4. reutje oranje 182 372 690
5. reutje wit 184 376 666

 

Mama Dearbhail doet het heel goed, want de pupjes groeien enorm. Een reutje is echt al druk aan het oefenen om op zijn pootjes te lopen in plaats van over zijn buikje te schuiven. 

Dinsdag 21 oktober
Wat een heerlijke pupjes zijn het toch. De gekleurde bandjes zijn ook niet nodig want we kunnen ze goed uit elkaar houden. Er zijn twee pupjes die allebei heel donker zijn. Gelukkig is het ene een teefje en de ander is een reutje. Probleem opgelost. Mama Dearbhail is ook hel schoon, want de werpkist is op een plasje na helemaal schoon. Ja, en dan zijn ze dus twee weken. Het is tijd om ze te gaan ontwormen. Eerst even wegen, dan de hoeveelheid bepalen, handdoek op schoot en dan het ontwormingsmiddel geven aan een pupje. Nou dat werd me niet in dank afgenomen :) . Het smaakte niet lekker! Er werd veel gesmakt, de tongetjes waren goed zichtbaar want ze staken hun tong helemaal naar buiten. Als het tongetje weer naar binnen ging, dan werd er even flink met het kopje geschud. Nee, dit vonden ze geen leuke ervaring. Ik heb het ze maar niet verteld maar over twee weken doe ik het weer. SSSSTTT niet verklappen, hoor.

Elidir

Woensdag 22 oktober
Vandaag keken 4 paar oogjes mij aan vanmorgen. Welkom Tegwyn! Nog 1 reutje te gaan en dan kijken ze allemaal deze wereld in. De oortjes gaan nu ook langzaamaan open. Het hoge piepende geluid gaat dan nu veranderen. Af en toe lijkt het zelfs al een heel klein beetje op een blafje. 


Donderdag 23 oktober
Het zijn heerlijke gezellige en rustige pupjes. Ze slapen heerlijk, zijn wakker gaan eten. Ze worden ondertussen door mama gewassen. Doen een kleine wandeling en gaan weer slapen. Tot vanmiddag, toen gebeurde er wat nieuws in de werpkist. Een pupje wilde boven op het andere pupje gaan liggen. Andere dagen bleven ze gewoon zo liggen, maar vandaag was het onderste pupje het er niet mee eens. Hij werd ineens een beetje boos. Zo leuk om te zien. Helaas geen video van kunnen maken. 


Vrijdag 24 oktober
Vanmorgen was het weer tijd (zoals elke ochtend de afgelopen 2 1/2 week) om de pupjes te wegen. Ze lagen heerlijk te slapen, dus voorzichtig een beetje aaien en wakker maken, want anders schrikken ze zich echt een hoedje. (Zo zie je maar weer dat het geen speelgoedhonden, maar echte hondjes zijn) Eentje lag heel diep te slapen. Zachtjes aaien, geen reactie. Nog een keer aaien geen reactie. Zachtjes praten en wat aaien ........ ineens was hij wakker en boos! Flink protesteren met 1 oogje open. Ja hoor Elidir heeft ook zijn oogjes open.


Zaterdag 25 oktober
We schrokken best wel 's morgens tijdens het wegen. Het teefje was afgevallen i.p.v. aangekomen! Snel het gele bandje omgedaan en haar heel de dag in de gaten gehouden. Vandaag ook weer pupbezoek gehad. Dearbhail houdt alles heel erg in de gaten. Ik geef haar groot gelijk! Vandaag is ook het baasje en het vrouwtje van het teefje geweest. Ze schrokken ook een beetje. In de middag hebben we ook nog gewogen en toen zat ze op het gewicht van de dag ervoor. Gelukkig ze komt weer aan. 


Zondag 26 oktober
Vanmorgen moest Dearbhail heel nodig naar buiten. Dat uurtje extra was voor haar teveel! Alle pupjes zijn vandaag weer goed aangekomen. Ook het teefje! Jippie. Er stonden voor vandaag geen pupbezoekjes op de agenda en dat was maar goed ook. We hebben allemaal een beetje bijgetankt. Dearbhail heeft een flink stuk van de middag geslapen. Er gaan nu meer verschillende geluidjes uit de werpkist komen. Soms een beetje blaffen en soms een beetje grommen. Ook de pupjes hebben van de rust gebruik gemaakt en veel geslapen.


We krijgen nu ook de vraag hoe groot zijn de pupjes nu eigenlijk. We hebben er een drinkbeker naast gezet. Krijgen jullie misschien een beter idee van hoe groot ze zijn.

Haf met beker Dedwydd met beker 

Tegwyn met beker Elidir met beker 

Ceinfryn met beker

   

 

Maandag 27 oktober
Zo langzaam aan gaan het al bijna echt hondjes worden. Ze slapen nog wel veel, maar dat is alleen maar goed. Ze groeien allemaal heel goed. Soms heeft er wel eens 1 een mindere dag, maar dat is niet erg.

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
1. teefje geel 200 372 682 954
2. reutje rood 190 376 722 1110
3. reutje blauw 180 398 696 1040
4. reutje oranje 182 372 690 1060
5. reutje wit 184 376 666 988

 

Dinsdag 28 oktober
Af en toe komt er toch ineen een brul uit de werpkist :) De geluiden gaan nu echt veranderen. Af en toe hoor je een blafje. Mama Dearbhail blijft heel goed voor haar kleintjes zorgen


Woensdag 29 oktober
Het lopen gaat ook steeds beter. Ze proberen ook wel eens iets harder te lopen maar dat lukt nog niet echt. Je kan ook merken dat de oortjes open zijn. Ze gan nu ook een beetje op ons reageren

Donderdag 30 oktober
Vandaag een hele spannende dag. De pupjes krijgen vandaag eens iets anders. Om de overgang van melk naar vast voedsel rustig te laten verlopen, krijgen ze vanaf nu elke dag een klein beetje vlees.

We moesten dat even filmen

Vrijdag 31 oktober
Vandaag lekker weer genoten van alle pupjes. Gewoon op de grond zitten en naar de pupjes kijken. Het zijn stuk voor stuk al leuke pupjes met een eigen identiteit. De ene is ondernemend, de ander weet je om zo om zijn pootje te draaien, heel lief, de kat uit de boom kijkend, en dan toch gaan ondernemen. Zo gaaf om te zien. De andere honden mogen er nu ook af en toe bij van Dearbhail. Mabyn en Ciardha vinden dat wel leuk.

Zaterdag 1 november 
Vandaag hadden we een hondenshow met Douglas. Yvonne is vroeg weggegaan en Ed en Rowena hadden dus oppasdienst. Mama Dearbhail uitlaten, alle honden eten geven. Dearbhail bij de pupjes laten, want dan willen ze graag even wat melk. Andere honden uitlaten. Dan is het puppytijd. Pupjes wegen. Pupjes op een veilige plaats leggen. Werpkist schoonmaken en dan even spelen met de pupjes. Daarna is het weer slaaptijd. Ze kruipen dan allemaal naar en fijn plekje en dan zijn ze ineens aan het slapen. Toen Yvonne 's middags met Douglas thuis kwam moeten natuurlijk eerst alle honden begroet worden. 4 stuks dus dat neem wel tijd in beslag :) Daarna is ze heeeeeel snel andere kleren aan gaan trekken en dan snel naar de pupjes om te knuffelen. Ze zijn toch zo leuk! We hebben ook weer puppybezoek gehad. Puppybezoek  keken hun ogen uit. Hoe hard dat gaat! Binnen 2 weken zijn het ineens toch wel hondjes geworden. 

Zondag 2 november
Yvonne moest weer vroeg op pad, dus weer hetzelfde ritueel voor Ed en Rowena. Vanaf vandaag gaan we de pupjes 4x per dag wat vlees aanbieden.Dearbhail heeft nog zeker wel genoeg melk, maar zo kunnen ze langzaam aan, aan vast voedsel wennen. 's Avonds hebben we de aanstaande eigenaren van het teefje op bezoek gehad. Het vrouwtje heeft heerlijk geknuffeld met haar Lotje. De pupjes waren na het eten best wel moe en vielen heerlijk in slaap.Maandag 3 november
De maandag is altijd een hele drukke dag. Het gaat vanaf nu alleen maar drukker worden. Als extra dus vandaag 4x vlees aanbieden aan de pupjes. Om 8:00 uur, 12:30, 17:00 en 21:30. Vooral die eerste dagen neemt het veel tijd in beslag. Je moet ze nog voeren en goed in de gaten houden dat iedereen krijgt. Er zijn er al 2 bij die willen niet uit de hand eten, maar uit het bakje. Uit de hand gaat veelste  langzaam! Ze kijken je dan ook aan van dat kan ik zelf al hoor! Van wie zullen ze dat nou hebben? Van Douglas. Douglas wil ook alles zelf doen en hij heeft echt geen hulp nodig. Hieronder weer de gewichten. Het is echt niet normaal zoveel als dat ze wegen. Er zit wel eens een mindere dag bij, maar daar maak ik me niet druk om. Ze hebben best wel wat puppy vet.

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
1. teefje geel 200 372 682 954 1220
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380
5. reutje wit 184 376 666 988 1370

 


Dinsdag 4 november
De pupjes zijn er nu allemaal aan toe. De werpkist verlaten en op ontdekkingsreis gaan. Ze mogen nu dus een paar keer per dag buiten de werpkist spelen. En..... daar zeggen ze geen nee tegen! De eerste stapje gaan een beetje wankel, maar ze zijn snel allemaal de omgeving aan het verkennen. Mama Dearbhail gaat nu minder eten. Het gaat dus tijd worden dat de pupjes nog meer zelfstandiger worden. Deze dagen zijn altijd een beetje lastig. Blijft alles goed gaan met de pupje, blijven ze goed groeien..... De mondjes zijn nu ook aan het veranderen. De tandjes komen eraan


Woensdag 5 november
De omgeving van de pupjes is nog meer aangepast. Er staat nu echt een hekje om de werpkist zodat ze daar veilig kunnen spelen. Er liggen kranten waar ze op kunnen plassen en poepen. We hebben een bak staan met kattengrit waar de pupjes in kunnen plassen en poepen. En zowaar ze vinden het best wel leuk. Sommige pupjes plassen zo af en toe al in de bak en er is er een die al een flinke hoop erin heeft gelegd. De speeltjes wisselen we nu ook af, zodat het spannend blijft. De pupjes komen nu even niet aan. We voeren nu dus nog maar even uit de hand, zodat we weten dat ze aankomen. Vandaag was het ook de dag voor de 2e wormenkuur. Komt een beetje slecht uit omdat de pupjes nu ook niet aankomen en door de wormenkuur zal dat ook niet gebeuren. Komt vast wel goed, ze hebben nog steeds een speklaagje. 


Donderdag 6 november
Vandaag hard gelachen. De pupjes waren weer lekker aan het rondlopen en ineens zie ik een stukje krant bewegen. Daarna heel de krant. Een van de pupjes ging met heel de krant aan de wandel. Het eten gaat al beter. Geitenmelk vinden ze heel erg lekker, en dat is ook goed voor ze. Ze zijn soms heel druk aan het spelen en dan ineens is het stil, dan liggen ze allemaal te slapen. we houden dan wel in gaten dat ze wel op een lekker warm plekje liggen. Soms slapen ze dan toch in de werpkist maar soms ook erbuiten. We hebben ook een drinkflesje met water opgehangen. Ze moeten ook leren om water te drinken. We gaan ze later ook water in een bakje aanbieden, maar als je een bakje in de ren zet wordt dat vaak een kliederboel. 


Vrijdag 7 november 
Jahoe, ze zijn allemaal weer lekker aangekomen. De pupjes moeten gewoon even aan alles wennen. Voor hun is er de laatste dagen zoveel verandert en dat kost ook energie. Mama komt minder vaak langs, Ze bewegen meer buiten de werpkist, krijgen ander eten mogen soms heerlijk bij ons op de arm al een beetje de rest van de wereld verkennen (als het van Mama Dearbhail mag natuurlijk) Steeds meer pupjes krijgen nu tandjes, en die zijn best wel scherp. Ik snap best wel dat Dearbhail dat niet zo lekker vindt. Ze zorgt nog steeds goed voor haar pupjes. Ze telt ze nog regelmatig :)

Zaterdag 8 november
Het was vandaag weer oppas dag voor Ed. Hij heeft de hondjes goed verwent en geknuffeld :)


Zondag 9 november
Alle pupjes doen het zo goed, we genieten lekker van de pupjes. Natuurlijk heeft het ook mindere kanten :) Omdat ze nu groter worden moeten we ook meer poep en plas ruimen. We hebben een bak met kattenbakkorrels in de puppyren staan, en ze doen regelmatig hun best om daar op te plassen en te drukken.

 
Maandag 10 november

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
na 5
weken
1. teefje geel 200 372 682 954 16 1490
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480 1830
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380 1690
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380 1660
5. reutje wit 184 376 666 988 1370 1660

 

Vandaag hebben de pupjes weer wat nieuws beleefd! 's Avonds kregen we puppybezoek en aangezien we dan wat extra ogen en handen hebben, mochten ze even de woonkamer gaan onderzoeken. Nu dat vonden ze toch wel heel spannend, maar ook wel leuk hoor. De 5 volwassen honden vonden het wel leuk maar ze zochten toch liever de hoge bank op, dat was toch iets veiliger. De pupjes liepen heel rustig en voorzichtig door de kamer. na een tijdje waren ze best wel moe. 

Dinsdag 11 november
De pupjes groeien echt als kool. De hoofdjes gaan ook al zo veranderen. Ze krijgen nu zelf snorharen. De tanden zijn nu ook aanwezig en heeeeeel scherp. Ze hebben vandaag ook weer in de kamer gelopen. Ze liepen nu al gelijk naar de spannende plekjes toe in de kamer. De speelgoedbak is ook gevonden. Kleine speeltjes zijn te min voor ze, ze lopen liever met speeltjes die groter zijn dan de pup zelf


Woensdag 12 november
De pupjes waren vandaag heel druk, zelfs Dearbhail werd wist er geen raad meer mee. Ik was even met Dearbhail bezig toen het ineen stil was. Ik snel kijken wat er gebeurd was. Stond papa Douglas ineens tussen de puppen. De puppen vonden het heel leuk en Douglas ook. Toch wel fijn voor mama Dearbhail dat papa Douglas in de buurt is.


Donderdag 13 november
Door alle bezoek en andere dingen die er gedaan moeten worden is het maken van foto's er deze week een beetje bij ingeschoten. 's Avonds hebben we daarom een fotoavond ingelast. Wat ging dat goed! Normaal gesproken moet je snel een foto maken want ze zitten dan echt niet stil. Vandaag hadden we een heel leuk en lekker object genomen. De pupjes vonden het leuk en bleven heerlijk rustig liggen. We hebben heel veel leuke foto's kunnen maken :)

Haf

 

Dedywdd

 

Tegwyn

 

Elidir

 

Ceinfryn

 


Vrijdag 14 november
Weer wat nieuws beleefd vandaag. Vandaag was het nog aardig weer vanmorgen. We hebben er dus maar even gebruik van gemaakt en de pupjes even in de tuin gelaten. Ze vonden het heel leuk, maar ze waren niet zo erg onder de indruk. We hebben wel gelachen, want als de wind even waaide dan moesten ze hard niesen. 
Zaterdag 15 november
Het gaan nu echt hele echt hondjes worden! Ze spelen, rennen, lopen, trekken aan elkaars oren, bijten in elkaars staart en hebben zo heel veel lol. Het is een heel leuk koppeltje pupjes die veel van elkaar leren. Ze hebben vandaag ook losgelopen. Opa Burdy heeft er ook nog even tussen gelegen, hij heeft wel even gegromd. Maar dan zie je gelijk dat het nog puur natuur is. De pupjes wisten gelijk wat hij bedoelde. Ze waren heel voorzichtig in zijn omgeving.

 

Zondag 16 november
Vandaag heerlijk genoten van de pupjes. Ze zijn nu alweer zo'n stuk wijzer.


 


Maandag 17 november
Hieronder weer een tabel van de gewichten. Ze groeien allemaal heel goed. 

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
na 5
weken
na 6
weken
1. teefje geel 200 372 682 954 16 1490 1830
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480 1830 2160
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380 1690 2030
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380 1660 1970
5. reutje wit 184 376 666 988 1370 1660 2020

 

 Dinsdag 18 november
Zo, vandaag is het weer tijd voor een wormenkuurtje. Eerst was een echt maar een klein beetje, maar nu wordt het echt al heel veel. Misschien volgende keer maar toch even een tabletje geven.


Woensdag 19 november
Vandaag een hele spannende dag. De Chipper komt! Alles klaargezet voor de chipper. Alle papieren klaar op tafel, alle pupjes een herkenningsbandje om. Het ging allemaal heel goed. Er werd ook gelijk DNA afgenomen van alle honden. Douglas was als eerste aan de beurt. Hij dacht dat het stokje een snoepje was. Was een beetje een teleurstelling voor Douglas. Daarna was hij helemaal door het dolle heen. Burdy was daarna aan de beurt. Hij keek heel beledigd naar de chipper, zo van man wat doe je nou. In de tussentijd was Douglas maar even op de tafel gesprongen. Dit was niet handig, dus hebben we Douglas en Burdy maar even buiten gedaan. Bij de dames verliep het vlekkeloos. Daarna waren Mama en de pupjes aan de beurt. De pupjes werden eerste gechipt en daarna werd het dna afgenomen. De pupjes waren best wel onder de indruk van deze gebeurtenis, dus die hebben heel de middag geslapen.Donderdag 20 november
We hebben allerlei verschillende dieren in de puppyren. Ganzen, katten en af en toe hoor je een blafje. Ze eten goed, maar de melk van mama blijft toch het lekkerst, maar mama Dearbhail vindt het niet fijn meer. De nageltjes hebben we vandaag ook maar weer even geknipt want ze werden weer lang


Vrijdag 21 november
Wat een drukke week! Vandaag naar de dierenarts voor de eerste enting. Het werd een kleine volksverhuizing. 5 pupjes, mama Dearbhail en tante Ciardha. De pupjes lieten zich wel horen in de wachtkamer. Op een gegeven moment komt de dierenarts eraan met een kop koffie in zijn hand. Hij had boven gehoord dat hij geroepen werd door de pupjes. We mochten gelijk mee :). De pupjes zijn helemaal onderzocht en goedgekeurd. De enting hebben ze niet echt wat van gemerkt. Daarna weer lekker naar huis en even goed bijkomen van dit avontuur.


Zaterdag 22 november
De pupjes hebben vandaag aan de riempjes buiten gewandeld. Dat was heel spannend, raar en vervelend. Ze liepen maar al te graag achter mama aan. Na de wandeling hebben ze lekker buiten in de tuin gerend, dat was een feest!

 

Zondag 23 november
Vandaag is de Kampioensclubmatch dus Eddy en Rowena passen op de pupjes. Ze hebben flink gelachen om die kleine deugnieten.

 Maandag 24 november 2014
Zoals jullie zien groeien ze nog steeds!

 

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
na 5
weken
na 6
weken
na 7
weken
1. teefje geel 200 372 682 954 16 1490 1830 2020
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480 1830 2160 2350
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380 1690 2030 2190
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380 1660 1970 2090
5. reutje wit 184 376 666 988 1370 1660 2020 2240

 

Het worden nu echt al hondjes. We genieten elke dag weer van de capriolen die ze uit halen.

 

 

Dinsdag 25 november
Vandaag met alle pupjes even op de straat gewandeld. Allemaal helemaal alleen de wijde wereld even in. Ze doen het allemaal heel netjes. Om 23:00 uur krijgen ze hun laatste maaltijd voor deze dag. Morgen naar Utrecht en dan moeten ze nuchter zijn.

 Woensdag 26 november
Zo de spannendste dag is aangebroken. Naar Utrecht voor de levershunttest. Normaal gesproken moeten we dan om 13 uur in Utrecht zijn maar het was vervroegd naar 11:30. De pupjes hebben het niet erg naar hun zin in de auto. Ze hebben heel de weg 'gezongen'. In Utrecht gingen ze gezellig door. We waren als eerste aan de beurt. Omdat alle pupjes zo onrustig waren ging het prikken niet heel gemakkelijk, maar het is gelukt. De pupjes hebben ook deelgenomen aan een onderzoek naar hartruis bij pupjes. De cardioloog luistert naar alle hartjes. Er was een hartje, dat iets meer ruis had dan de rest. Van dat pupje is een echo gemaakt van het hartje. Gelukkig was alles toch goed. Daarna terug naar de wachtkamer en wachten op de uitslag van de levershunt. We mochten allemaal naar huis! Alles was prima. Nu mochten de pupjes lekker even wat eten, voordat we weer naar huis gaan. Op de terug weg werd er ook weer mooi gezongen. We hadden ook nog file, dus het was heel gezellig. De rest van de dag waren de pupjes best wel moe. Ze waren 's Avonds zelfs nog te oe om lekker alles op te eten. 


Donderdag 27 november
De pupjes zijn nog van slag. 's Morgens maar een botjes in de puppyren gelegd zodat ze lekker konden knabbelen. Nou dat hebben ze gedaan.

Tegwyn buiten

We hebben het eerste staande oortje. Tegwyn is nummer 1. 's Avonds wilden ze ook niet lekker eten, maar we weten nu waarom. De botjes van vanmorgen en het andere eten van gisteren, was iets teveel verandering.. Morgen weer even terug naar de basis.

Vrijdag 28 november
Fotoshoot met Jolanda van JOFABI. Het was heel leuk, maar helaas heel veel lawaai van alle honden. Ze waren allemaal onrustig. Maar er zullen best wel hele leuke foto's bij zitten :) Vandaag staat oortje nummer 2: Dedwydd heeft een staand oortje! Ik heb de rest van de dag gewoon heerlijk geknuffeld met de pupjes. 


Zaterdag 29 november
Naar de Intratuin met 5 pupjes, dat is echt heel leuk. We hadden veel bekijks en de pupjes vonden het heel leuk. We hadden veel aanspraak en de pupjes werden regelmatig even geaaid.

 

Dedwydd en Tegwyn op pad   Elidir en Ceinfryn op pad  Haf op pad

Dit was een heel goede socialisatie. Gezellig met de de bekende mensen waar de pupjes geboren zijn en met alle pupjes bij elkaar. Ze gaan nu ook steeds meer en beter luisteren, als ze zin hebben natuurlijk. Oortje nummer 3 staat: het andere oortje van Tegwyn.

Zondag 30 november
Vanmorgen mochten ze heerlijk in de kamer rondlopen, want het was vandaag onze puppydag! De laatste zondag dat ze allemaal nog bij ons zijn is echt van ons. Wat een leuke pupjes en ze hebben allemaal iets geinigs over zich. 


Maandag 1 december
Vandaag zijn de pupjes 8 weken. De tijd is voorbij gevlogen.

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
na 5
weken
na 6
weken
na 7
weken
na 8
weken
zoveel maal het
geboortegewicht   
1. teefje geel 200 372 682 954 16 1490 1830 2020 2390 11,95 
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480 1830 2160 2350 2760 14,5
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380 1690 2030 2190 2690 14,9
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380 1660 1970 2090 2450 13,4
5. reutje wit 184 376 666 988 1370 1660 2020 2240 2690 14,6

 

In 8 weken tijd 12 tot 15x je geboortegewicht hebben, Dearbhail je hebt het super gedaan! Alle pupjes hebben vandaag ook weer in de tuin gelopen met de rest van de honden. Wat een feest is dat om te zien.  Dinsdag 2 december
Ze worden nu echte hondjes. Ze leren heel snel en zijn super ondeugend. Douglas bedankt :), zonder dollen we zijn er echt heel blij mee. Douglas brengt wat meer ondeugd genen in onze lijn. 's Avonds zijn ze weer ontwormd. Bij de 2 weken was het een klein beetje en nu moeten ze even goed blijven slikken. 


Woensdag 3 december
Pupjes eten vandaag niet zo lekker. Ze hebben allemaal een beetje last van de wormenkuur. De ochtend en middag was het heel weinig wat ze deden eten en ze hebben ook veel geslapen. De avond avondmaaltijd ging er weer lekker in en als toetje een beetje geitenmelk. Dat vinden ze toch zo lekker.


Donderdag 4 december


Zo, vandaag heeft het eerste pupje het nest verlaten. Fionnchan Haf Triskel heeft de mooie roepnaam Lotje gekregen.

Haf Triskel

Ze gaat heerlijk in Hoogerheide wonen bij haar nieuwe vrouwtje en baasje. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier met elkaar.

Vrijdag 5 december
Alleen nog maar mannelijke pupjes in huis. Dearbhail heeft het verlaten van Lotje gelukkig goed doorstaan. Ze mist Lotje wel tijdens de speeltijd in de kamer, maar gelukkig zijn er nog 4 jongens. 's Avonds 


Zaterdag 6 december
Vandaag op stap geweest met 4 pupjes. We zijn naar het winkelcentrum in Etten-Leur geweest. Dat was heel gezellig en heel leuk. Veel leuke mensen tegen gekomen. Veel kinderen die de pupjes heel leuk vonden en ook heel lief voor de pupjes waren. 


Zondag 7 december
De twee Spike's gaan naar hun nieuwe huisje. Allereerst is Spike (Fionnchan Ceinfryn Triskel) naar Roosendaal verhuisd. Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier.

Ceinfryn Triskel


Daarna is Spike (Fionnchan Dedwydd Triskel) opgehaald. Hij gaat helemaal naar België, maar gelukkig is dat bij ons heel dicht bij. Wij wensen ook jullie allemaal heel veel plezier. Spike krijgt nog een speelkameraadje. Een bloedhond, de grote en de kleine.

Dedwydd

's Middags zijn Bikkel en Boef met de andere honden mee uit geweest. Het waaide en miezerde een beetje. De heenweg zaten ze heerlijk in een draagzak. Op de terugweg mochten ze een stukje wandelen. Ze keken toen echt even naar mij zo van wij konden dat hele stuk wel lopen hoor, wij hoeven niet gedragen te worden. 

Maandag 8 december

 

  geboorte-
gewicht
na 1
week 
na 2
weken
na 3
weken
na 4
weken
na 5
weken
na 6
weken
na 7
weken
na 8
weken
1. teefje geel 200 372 682 954 16 1490 1830 2020  
2. reutje rood 190 376 722 1110 1480 1830 2160 2350  
3. reutje blauw 180 398 696 1040 1380 1690 2030 2190 2810
4. reutje oranje 182 372 690 1060 1380 1660 1970 2090 2590
5. reutje wit 184 376 666 988 1370 1660 2020 2240  

 

Het gaat nu toch wel stiller worden. 3 van de 5 pupjes zijn al weg. Voor Bikkel en Boef was het ook wennen. De eerste dag hebben ze niet zoveel gegeten. Ze misten de lekkere eter Dedwydd.

Dinsdag 9 december
Nou ze eten weer! Ze spelen heel leuk met elkaar. 


Woensdag 10 december
Wat een heerlijke doerakken zijn het toch! Dearbhail speelt regelmatig met de twee pupjes. Drinken mogen de pupjes nu niet meer van Dearbhail gelukkig. Dat heeft ze nu heel duidelijk gezegd


Donderdag 11 december
De laatste twee pupjes gaan soms met Dearbhail mee naar buiten om een stukje te wandelen aan de riem. Ze doen het vaak heel netjes en soms ook niet. Zouden het Cairns zijn?


Zaterdag 13 december