Speedy Fellows Forever Young
"Mabyn" betekent "Altijd jong". 


Mabyn is geboren op 3 Augustus 2009. 

MabynMabyn is een heel lief, aanhankelijk maar ook een ondeugend Cairntje. Ze is heel leergierig en vindt bijna alles leuk. 

In 2009 wilden we er graag een Cairntje bij. Er was een wachtlijst voor een pup. We lieten ons inschrijven voor een donker reutje, bij de pupinfo. Het wachten duurde lang. 
Op een dag zei Ed: “Waarom nemen we eigenlijk geen teefje?“ Nou, leuk lief en aardig maar met een reu in huis leek mij dat heel lastig. “Nee joh,“ zei Ed, “juist leuk, kunnen we een nestje krijgen."

Bij verschillende mensen geïnformeerd of het zou gaan een reu en een teefje. De een zag er geen probleem in en de ander raadde het af. Na veel overleg in huis hebben we onze zoektocht naar een Cairntje bij de pupinfo om laten zetten van een reutje naar een teefje. Ook dat duurde lang. Een hoop pups waren al heel snel weg. We benaderden ook fokkers om op de wachtlijst gezet te worden voor een donker teefje. 

Op 4 augustus was er een nestje geboren bij Speedy Fellows. En ja, we mochten komen kijken. Nu houden de kinderen niet heel erg van auto rijden, maar ze wilden wel ruim twee uur in de auto zitten om naar een pupje te gaan kijken. Met zijn allen waren we weg van het kleinste teefje uit het nest. Zij is het uiteindelijk ook geworden. 
Eind september hebben we haar opgehaald. Wat was (en is) ze leuk. Een heel ondeugend koppie met ondeugende oogjes.

We zijn zo snel mogelijk een Puppycursus gaan volgen, en wat wilde ze graag leren. De manier van lesgeven bij Kynotrain (Peter Beekman) was voor ons een verademing. We hebben heel goed leren kijken naar Mabyn en hoe we daar weer op moesten reageren. De puppycursus heeft ze met glans gehaald. Vervolgcursus heeft ze ook goed doorlopen. Daarna zijn we van alles met haar gaan doen. Dogdance, Cirkeltraining, Behendigheid en Rally-O. Ze doet alles even graag. Behalve... showen. Dat vindt ze maar saai. 

We hebben met Mabyn een aantal shows gelopen om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Mabyn had heel snel haar drie kwalificatie punten (3x ZG was nodig, maar ze had heel snel 3x U) binnen om in aanmerking te komen voor de pupbemiddeling. Lol heeft ze helaas niet in het showen. Nu lopen we af en toe met haar nog een clubmatch, voor de lol en gezelligheid. 

Mabyn is inmiddels twee keer loops geweest en het is goed te doen met een reu in huis. Nu is het wachten op de volgende loopsheid en als alles naar wens verloopt, hebben we eind 2011 misschien puppen van Burdy en Mabyn. 

Zoals verder op de site staat te lezen, heeft Mabyn inmiddels pups gekregen. Twee reutjes en drie teefjes. De dracht, bevalling en de kraamtijd zijn vlot verlopen. 
Inmiddels is het alweer 2013. Mabyn is nog steeds die lieve, actieve meid. Trucjes leren is nog steeds haar favoriete bezigheid. Het is zo lachen, soms leer je haar een trucje aan en dan lijkt het ineens of ze het trucje niet leuk meer vindt. Dan stoppen we een paar dagen of weken met het oefenen van zo'n trucje en dan zomaar ineens pakt ze het zelf weer op. We waren bezig geweest om haar bal in een mandje op te ruimen. Dat ging heel goed, maar dan wel hetzelfde balletje en dezelfde mand. Dan kom je ineens in een situatie op een les dat je met Mabyn met een balletje aan het spelen bent en dan ligt daar een autoband. Je ziet Mabyn dan ineens echt denken, ze wacht even en dan legt ze haar bal in de band en kijkt ze mij aan met van die ogen 'zie je nou wel dat ik het kan!'.
In 2012 is Mabyn weer gedekt door Burdy. Helaas zijn daar geen pups uit gekomen. Ze is nu inmiddels ook weer gedekt. Het is nu nog wachten tot de echo om er zeker van te zijn dat er pups in haar buikje zitten. 

Mabyn heeft ook nog een heel mooie uitnodiging van Brigitte van Gestel gekregen om mee te komen werken aan het maken van een DVD waarin tricks en trucs worden uitgelegd. We hebben inmiddels de filmdag achter de rug en Mabyn heeft het super gedaan. Het is toch best wel raar dat er een man met een heel grote camera rondloopt. Mabyn vond die dag alles prima en ze heeft heel goed laten zien dat een Cairn ook trucjes kan doen.Cairndag 2016

Mabyn op de CairndagMabyn is zeven weken zwanger maar ze is toch mee gegaan naar het Cairnweekend. Ze vind de caravan zo leuk, ze genieten dan allemaal. Het lopen gaat al niet zo vlot meer, dus we lopen af en toe rustig een stukje over het veld. Ook op de Cairndag. Die dag was fotograaf Ron Balthus aanwezig om leuke foto's van de dag te maken. Tijdens de wandeling met Mabyn over het veld kwamen we hem tegen. Ach, wat loopt ze langzaam, werd er gelijk gezegd. Ik vertelde dus dat Mabyn daar een reden voor had. Dit vond hij toch wel aandoenlijk en hij maakte een paar foto's van de niet actieve Mabyn :).
Ik wandelde weer verder met Mabyn terug naar de Caravan. Onderweg bedacht ik me dat ik honger had en dat ik wel even wat te eten kon gaan halen voor Rowena en mezelf. Ik kwam bij de caravan aan en vroeg aan Rowena wat ze wilde eten. Ik gelijk op pad om het te gaan halen. Het was op het volgende veld. Ik eten gehaald en weer terug naar Rowena. Mabyn op de CairndagRowena vertelde mij daar lachend dat Mabyn bijna door Huub de Bont tijdens de tombola was verloot. Ik was namelijk vergeten om Mabyn terug in het hok te zetten na de wandeling en ze was rustig achter mij aangewandeld tot de rand van het grindpad. Daar wilde ze niet overheen en bleef daar wachten. Mensen die voorbij liepen, keken naar Mabyn en al snel stonden veel mensen naar haar te kijken. Zo dus ook Huub de Bont. Rowena hoorde Huub omroepen dat er een hondje stond en ineens herkende Rowena Mabyn. Mabyn is toen snel opgehaald door Rowena.
Gelukkig eind goed al goed. We willen Mabyn voor geen goud missen, de schat. 
Mabyn op de Cairndag, weigerend om op het grind te lopen


   

Stamboom Mabyn