Fionnchan Gwlithen Ceithir
"Gwlithen" betekent "Dauwdropje". 


Gwlithen is geboren op 9 juli 2016. 

Fionnchan Gwlithen CeithirGwlithen is het enige teefje uit haar nest, maar daar lijkt ze gelukkig weinig last van te hebben. Ze kan heerlijk met haar broers stoeien, spelen en slapen - en andere momenten zit ze op haar platte gat lekker te zitten. 
Misschien komt het omdat ze een teefje is, en misschien komt het door haar karakter, maar Gwlithen kan heel lief zijn. Zo trekt ze regelmatig op met haar broer Farquhar en speelt ze rustig met hem op zijn niveau (want hij heeft wat meer moeite met zijn drie pootjes). Bij haar zware broers, die dus wat meer kunnen hebben, speelt ze wel op volle kracht. Ze is nieuwsgierig en niet gauw bang. 


 

Gwlithen is pas zo'n vier maanden oud en ze heeft al bewezen dat ze heel intelligent is. Als Farquhar en zij in de puppyren worden gezet, kijkt ze toe hoe een mensenhand het hekje op slot zet. Dat onthoudt ze zodat ze leert hoe het hekje werkt. Het is haar al een aantal keer gelukt om het hekje zelf open te maken! 
Verder heeft ze haar snelheid duidelijk van papa Douglas gekregen. Ze kan hem namelijk al zo goed als bijhouden. Het is haast niet te geloven hoe snel ze is. 

Stamboom Fionnchan Gwlithen Ceithir