Fionnchan Farquhar Ceithir
"Farquhar" betekent "Bijzonder dierbaar; sterke man". 


Farquhar is geboren op 9 juli 2016. 

Fionnchan Farquhar CeithirFarquhar is een levenslustige lieverd met veel kracht. Hij geeft niet zomaar op ondanks de lastige momenten die hij tegenkomt - zoals dat hij in het nest zijn twee keer zo grote broers aan de kant moet duwen om bij de moeder te komen. Hij laat niets merken van de tegenslagen, want hij blijft gewoon hard zijn best doen om te krijgen waar hij naar op zoek was. In verhouding heeft hij heel sterke pootjes, waarmee hij leert om goed overweg te gaan. Hij is geboren met extra kracht in drie van zijn pootjes. Zijn linkervoorpootje mist die kracht. Die is namelijk niet volgroeid. 
Zijn rechtervoorpoot is zelfs meer dan volgroeid. Er zit een extra teentje aan! Zoals de dierenarts mooi zei: "Zo kan hij gemakkelijker zijn balans vinden."


Zijn karakter is onveranderd gebleven. Farquhar is een vrolijk, heel lief, enthousiast en opgewekt hondje. Hij springt en kwispelt bij het kleinste beetje aandacht dat hij krijgt. Hij moet nog wel leren mikken, want als hij opgetild wil worden, springt hij gewoon recht omhoog en verwacht hij dat hij wel opgevangen wordt. 

Hij kan de rest prima bijhouden als ze spelen, behalve als ze op volle snelheid rennen. Met zijn drie pootjes is Farquhar nu eenmaal minder snel dan de anderen. Dit haalt niet weg dat hij graag met hen speelt en daar ook veel plezier aan beleeft. 


Stamboom Fionnchan Farquhar Ceithir