Burdy
Burdy is geboren op 4 april 2005. 

BurdyBurdy is bij ons in huis gekomen toen hij vier maanden oud was. De fokster wilde hem eerst zelf houden maar drie honden werd haar toch iets te veel. 

Burdy was een leuke, ondeugende pup. Cedo en de katten vond hij super leuk. Nu is Burdy een lieve sociale en aanhankelijke hond. Overal waar ik ga in huis, loopt hij achter mij aan. 

Met onze eerste hond Cedo hadden we de fout gemaakt om niet op hondencursus te gaan. Dat was een foutje. Met Burdy zijn we wel naar een hondenschool geweest. Helaas wisten ze daar niet helemaal hoe ze met een Cairntje om moesten gaan. Als Burdy weer een oefening niet deed, werd er weer gezegd: “Ja, dan had je maar geen Cairn moeten nemen". Daar schoten we lekker veel mee op. Als Burdy weer eens zijn neus in de grond stak omdat het heerlijk rook, kwamen ze niet met een oplossing. 

We zijn ons toen meer gaan verdiepen in de manier van omgaan met je hond. Boeken gelezen van de hondenfluisteraar en andere opvoedkundige boeken. Dingen gebruiken die je aan staan, en wat dan nog het allerleukste is dat je dan veel sneller resultaat ziet! 

Thuis heel veel geoefend en geprobeerd om onze manier van samen leren te ontwikkelen en ja het werkte voor ons, want hij heeft toch zijn diploma's gehaald. Elementaire Gehoorzaamheid I met 73 punten en Elementaire Gehoorzaamheid II met 82 punten. Wij waren dik tevreden. 

In 2006 zijn we naar Brabant verhuisd waar de honden veel meer ruimte hadden om fijn te spelen. Heerlijk wandelen in de bossen. Hier hebben we meer vertrouwen in de honden gekregen en dat kregen wij weer terug. De honden los laten lopen in de bossen en de honden niet kwijt raken. Super. 

Na de dood van onze eerste hond Cedo werd Burdy rustiger. Hij speelde nog wel met de katten, maar die werden ook al oud. In 2007 moesten we onze eerste kat Auris in laten slapen en in 2008 de laatste kat Naris. Het werd ineens heel stil in huis en Burdy dommelde ook in. 

Het moment brak in 2009 aan, dat er gedacht werd om er weer een Cairntje bij te nemen. Zo is Mabyn bij ons in huis gekomen. Ook Burdy leefde weer op en ging weer nieuwe dingen leren. In 2010 zijn we met behendigheid begonnen, jeetje wat vond Burdy dat leuk!! Twee seizoenen hebben we meegedraaid maar de hindernissen waren eigenlijk net iets te hoog voor hem waardoor zijn animo iets afnam. We zijn toen gestopt. Met Burdy hebben we ook een aantal shows gelopen om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Burdy heeft zijn kwalificatiepunten (drie maal een U) binnen om in aanmerking te komen voor pupbemiddeling. 

In 2011 zijn we weer begonnen met behendigheid in België. De hindernissen zijn lager en de opbouw en parcoursen passen beter bij Burdy. Burdy springt weer graag in de auto om te gaan sporten. 

In 2011 is Burdy voor het eerst papa geworden. Burdy en Mabyn hebben vijf mooie pupjes gekregen: twee reutjes en drie teefjes. Voor meer info over deze pupjes kunt u kijken bij puppydagboek 2011 en bij afstammelingen 2011. 

Helaas zijn we in 2012 toch maar weer gestopt met de behendigheid. Waarom weten we nog steeds niet, maar Burdy kon niet meer genieten van de behendigheid. 
We gaan regelmatig naar het bos en wandelen dan lekker in het bos. Burdy geniet en ik geniet dan dubbel. 

Burdy is een levensgenieter. Hij houdt niet van zeuren. Anderen moeten ook niet aan zijn kop zeuren. Als de nakomelingen op bezoek komen, dan zegt hij even dit wel en dat niet en het is weer rustig. Hoe stoer is dat!


In 2013 is Burdy op 4 april 8 jaar oud geworden. Hij is nu al een veteranen hondje. In datzelfde jaar hebben we een jonge hond erbij gekregen, waar we hondenshows mee lopen. Voor de gezelligheid is Burdy ook een paar keer mee geweest. Door drie maal een 1U te hebben gekregen in de Veteranenklasse heeft Burdy zijn veteranenkampioenschap 2013 binnen. Daar komt nog een keer boven op dat hij en Mabyn in oktober 2013 weer vijf mooie pupjes op de wereld hebben gezet. Dit keer drie reutjes en twee teefjes. Voor meer info over deze pupjes kunt u kijken bij puppydagboek 2013 en bij afstammelingen 2013.

Omdat Burdy in 2013 Nederlands Veteranen Kampioen is geworden, hebben wij een heel mooi bord in ontvangst mogen nemen. Daar zijn wij echt heel blij mee. Het is gewoon Burdy! Nederlands Veteranenkampioen 
We zijn in 2014 nog een paar keer met Burdy naar de hondenshows geweest in België en Luxemburg. Burdy is nu ook Belgisch en Luxemburgs Veteranen kampioen.  Burdy BVK 2014 Burdy LVK 2014

 Stamboom Burdy