30 oktober 2013
Wat een ontzettend leuk nestje hebben we weer. Voor meer verhalen zie pups -> puppydagboek '13. De nieuwe baasjes zitten nu met smart op hun nieuwe huisdier te wachten en wij nemen langzaamaan afscheid van onze pups. 15 september 2013
Het is vroeg dag. Om half 6 uit bed en om 7 uur gaan rijden. Vandaag de JHVD van de NCTC. Vandaag hebben we meegenomen, Burdy, Ciardha, Dearbhail, Dougie en de logée Bella. Fidel komt vanmiddag gezellig met zijn baasjes. Er waren heel veel deelnemers, dus de dag was opgesplitst in baby en pup 's morgens en de rest 's middags. Om 10 uur begonnen de keuringen. Eerst werden de baby's tot 6 maanden gekeurd en na de verkiezing van de beste baby werden ook gelijk de nestkeuringen gedaan. Hierna konden de kleine baby's gelijk naar huis, als de eigenaren dat wilden. Na de baby's kwamen de pups. Dat was de klasse van Dougie. Er waren 8 reutjes in zijn klasse. Er waren heel veel honden en baasjes die het heel goed deden.
Dougie deed ook heel erg goed zijn best. Dougie werd in zijn klasse 1e, Jahoe. Daarna moest hij het nog opnemen tegen de beste pup teef. Dougie werd verkozen tot beste Pup. Wat een beker. De nestkeuring was daarna aan de beurt. Er waren 6 nakomelingen van Gail en Rudi.
Volgens de keurmeester was dit een droomnest. Alle hondjes waren heel goed en het was een homogeen nest. Daarna was het pauze. In de middag waren Fidel, Bella, Ciardha en Dearbhail aan de beurt. Fidel werd 2e in de klasse van 18-24 maanden. Echt helemaal trots. De dames vielen niet in de prijzen maar kregen wel een mooi keurverslag. Ze hebben in elk geval hun beste pootje voor gezet, en daar ben ik ook heel trots op. Het was een hele lange dag. Om 8 uur waren we thuis en toen heeft Ed Bella nog even naar huis gebracht. 


7 september 2013
Weer een brief van de Raad van Beheer. Ja het is nu echt zo, Burdy is Veteranen Kampioen!


6 september 2013
De Raad van Beheer heeft de stamboomnamen goedgekeurd. Jahoe. 


29 augustus 2013
De pupjes zijn vandaag geboren. 2 teefjes en 3 reutjes. Moeder en pups maken het goed. Wat is dat weer leuk van die kleine pupjes. Toch is het een beetje anders, omdat bij het eerste nest alleen Burdy nog rond liep en nu lopen er meerdere honden rond. Maar alles gaat goed. Ciardha en Dearbhail vinden de pupjes ook wel heel interessant. Burdy en Dougie gaan gewoon hun eigen gangetje. 


24 augustus 2013
Hondenshow in Rotterdam. Ed en Rowena bleven thuis om op Mabyn te passen. Ik zou dus eigenlijk alleen naar Ahoy zijn gegaan, maar John en Diana hebben aangeboden om mij en de honden op te komen halen. Dat was heel gezellig! De eerste show voor Dougie. We waren heel benieuwd. Van autorijden houdt hij nog steeds niet en in een bench op een karretje vindt hij ook helemaal niet fijn. Wat kan dat hondje een geluid produceren!  Dougie stond in de ring met 2 andere leeftijdsgenootjes. Volgens mij vond hij het wel leuk. Ik was helemaal tevreden nadat de keurmeester hem bekeken had en nadat hij had gelopen. We waren helemaal blij toen Dougie in zijn klasse ook nog eens 1e werd. Omdat er alleen maar baby reutjes waren werd Dougie gelijk beste baby van het ras. Dougie mocht buiten de ring eerst even lekker spelen. Daarna was Burdy al snel aan de beurt. Het begon al lekker, toen de ringmeester ons in de ring verwelkomde met "ah wat leuk een veteraan". We mochten een rondje lopen en daarna mocht Burdy op de tafel. De keurmeester vond het ook leuk om een veteraan op de tafel te hebben. Burdy mocht nog even een stukje lopen en wat liep hij stoer! Ik moest zo lachen. Zijn keurrapport werd geschreven en hij kreeg een ..... 1U. Jahoe Burdy had zijn derde puntje en nu was hij een kampioen, een veteranenkampioen ! Was wel grappig nu had ik de beste baby Cairn èn de beste veteranen Cairn. We werden nu dus 's middags in de erering verwacht. Dougie was 's middags toch wel een beetje moe, maar hij liep heel dapper de hele grote erering in. Nadat de 23 baby's in de ring waren gekomen, moest de keurmeester afscheid nemen van 13 baby's. Verbaasd waren wij dat wij mochten blijven staan. Dougie liep heel vrolijk nog een rondje mee en hij werd als 9e beste Baby geplaatst. Zo trots op die kleine man. John en Diana hebben mij echt geholpen want alleen was dit allemaal niet goed gekomen, want ik moest daarna gelijk met Burdy de ring weer in. Of hij dacht "dit is de laatste keer dus ik zal alles geven wat ik heb", of hij gaat het showen echt leuk vinden. Wat liep ook hij stoer door de erering. We liepen in totaal met 17 veteranen. En tot mijn stomme verbazing werd ook Burdy hier uitgekozen. Bij de beste 7. Na weer voor de keurmeester gelopen te hebben werd Burdy 6e beste veteraan. Wat een lol hadden we daar in de ring. Dougie ging naar huis met een mooie beker en Burdy met een dik verdiende rozet. 


2 augustus 2013
We konden niet langer wachten. Vandaag hebben we een echo laten maken en Mabyn is inderdaad drachtig. We hebben vier pupjes gezien.


24 juli 2013
Vandaag zo'n leuke dag gehad. Mabyn heeft een uitnodiging gekregen van Brigitte van Gestel om mee te doen aan de opnames voor de DVD tricks and trucs. Mabyn was niet helemaal lekker vandaag door de zwangerschap. Toen wij aankwamen op de locatie waar de opnames zouden plaatsvinden, zag je Mabyn helemaal opbloeien. De opnames waren in een hele mooie tuin in de buurt van Utrecht. Mabyn heeft echt haar beste pootje voorgezet. Ik was nog een beetje angstig dat ze bang zou zijn voor de camera, maar ze negeerde hem helemaal. We hebben 3 trucjes gedaan. Op een button drukken, een pedaalemmer openmaken en op een skateboard steppen. Brigitte was er ook met haar kanjers, wat is het toch super om naar hun te kijken. Wanneer de DVD uitkomt zullen we dat zeker melden op de site.


24 juni 2013
Er breekt weer een spannende tijd aan. Mabyn is loops. We willen haar weer laten dekken door Burdy. We zijn heel benieuwd of het gaat lukken. Voor verder info zie Pups --> Puppyplanning '13. 


14 t/m 16 juni 2013
Jahoe, het Cairnweekend stond voor de deur. Daar hebben Rowena, Ed en ik lang naar uitgekeken. Vrijdagochtend zijn we vertrokken naar het Erkemederstrand in Zeewolde. We werden daar warm ontvangen en we hebben gauw de tent opgezet, zodat we snel konden gaan genieten van ons vrije weekend. 5 honden en 3 mensen in een tent dat was even alles goed indelen. En na een uurtje waren we klaar. We hebben veel gedaan dat weekend, de honden hebben gezwommen. Zelfs Dougie. Hij liep achter Dearbhail en Mabyn aan het water in, maar ineens merkte hij dat er geen bodem meer was. Hij keek raar rond maar zwom toen rustig terug naar het strand. Zaterdag was er een aankeuring , daar worden hondjes gekeurd die om wat voor reden dan ook niet op een show kunnen/willen lopen. Op deze dag werden ze gekeurd door 2 keurmeesters. Zo krijgen ze toch een kwalificatie zodat er met deze hondjes gefokt kan gaan worden. 's Middags was er een lezing gegeven door Mieke Jansen. Zij heeft ons heel duidelijk verteld, waarom een cairn een cairn is en hoe een cairn eruit moet zien. Ze heeft veel over de bouw van een cairn verteld. Het was heel interessant. Zondag was er de cairndag die weer heel gezellig was. Brigitte van Gestel heeft drie kleine workshops gegeven. Brigitte heeft ook een dans met haar Border Collie laten zien. Zo mooi om te zien. Ik kreeg gewoon kippenvel. Om te laten zien dat niet alleen Border Collies het kunnen, heeft Mayn ook daar een kleine demo mogen laten zien van wat zij allemaal kon. Mabyn gaat het steeds gewoner vinden om op te treden voor publiek, nu ik nog. 


26 mei 2013
Vanuit de vereniging werd er een Cairnwandeling georganiseerd. Het was in Arnhem-Mariendaal. Jeanine heeft de route uitgestippeld. Wat een mooie omgeving zeg. We hebben eerst gezelig wat gedronken en gesnoept. Daarna zijn we op pad gegaan. Zo leuk om al die loslopende hondjes te zien. Soms werd er even een naam geroepen en dan zag je even een kop omdraaien en dan liepen we weer verder. De mensen en honden hebben er een gezellige wandeling van gemaakt. Er werd onderweg gezellig gekletst. Het is ook zo leuk om zoveel cairns bij elkaar te zien, en dan zie je gelijkenissen maar ook wel verschillen. De honden hebben nog in het water mogen spelen. Zo'n wandeling is zeker voor herhaling vatbaar. 


25 mei 2013
Belgische familiedag vandaag. We zijn door Christel uitgenodigd om een demo dogdance te geven. Rowena met Ciardha en Yvon met Mabyn en Dearbhail. We vonden het een hele eer en ook was het wel spannend. Het was een supergezellige dag. Het weer werkte heel erg mee, het was droog en de temperatuur was zeer aangenaam. 's Morgens hebben Rowena en ik geholpen met de spelletjes, dat was heel leuk. Na de lunch hebben we laten zien wat onze hondjes allemaal konden. De hondjes lieten ons niet in de steek. Ze hadden er allemaal erg veel zin in. Het publiek was ook heel enthousiast. Na afloop van de demo hebben we er een kleine workshop achteraan geplakt. En mijn doel was bereikt. Ik wilde heel graag dat er mensen enthousiast zouden worden om lekker met hun hondje te werken. En dat is zeker gelukt. 


20 mei 2013
Burdy en Mabyn hebben vandaag aan de hondenshow in Arnhem meegedaan. Mabyn deed het heel netjes en heeft een U gekregen. Burdy heeft het ook super gedaan. Hij heeft zijn 2e U'tje verdiend. 


11 en 12 mei 2013
Wat een superweekend hebben Mabyn, Dearbhail en ik weer gehad. Zaterdag eerst een workshop bij Brigitte van Gestel en 's middags een workshop mental coaching. Zondag eerst een workshop mental coaching en 's middags een workshop bij Brigitte. We hebben zoveel geleerd. Mabyn en Dearbhail hebben allebei hun beste pootje voor gezet. Het was heel druk maar zeer leerzaam. 


28 april 2013
Zo weer vroeg op. Vandaag weer met een wagen vol met honden naar de ClubMatch van de NCTC. Emrys en zijn baasje en vrouwtje waren er ook. Emrys en Ludo hebben hun eerste stapjes in de ring gezet. Wat een leuk koppeltje samen. Het was weer een drukke dag zo met zes honden om te showen. 


27 april 2013
Vandaag met een wagen vol met honden naar Nieuwendiep. Burdy, Mabyn, Ciardha, Dearbhail en Bella mochten mee naar de trimworkshop van Mieke. Het was een supergezellige en zeer leerzame dag. Burdy, Mabyn en Dearbhail heb ik bij Mieke onderhanden genomen. Rowena heeft Ciardha heel mooi getrimd. Mieke en Willem bedankt voor de gezellige dag. 's Avonds thuis kon ik het toch niet laten om Bella ook gelijk maar even onder handen te nemen. Gelijk het geleerde in de praktijk gebracht. 


20 april 2013
Burdy heeft zijn eerste veteranen puntje binnen. Hij liep zoals Burdy kan lopen als hij het naar zijn zin heeft. Hij werd ook nog beste veteraan, dus hij mocht 's middags nog even een rondje lopen in de erering.


13 en 14 april 2013 op de hondenshow in Antwerpen

  • hebben Mabyn en ik meegedaan met een groepsdans voor dogdance. Met 7 andere honden hebben we al heel lang flink geoefend
  • hebben Mabyn en ik een dansje opgevoerd
  • heeft Dearbhail haar eerste pootjes in de dogdance gezet

We hebben de afgelopen weken hard geoefend. 


Zondag 7 april 2013
Trimdag NCTC zondag 7 april 2013 te Kerk Avezaath

Vroeg uit de veren, want vandaag was de trimdag van de NCTC. Honden uitlaten, even eten en om half 9 gingen wij (Ed en Yvonne) in de auto op weg met de 3 honden.

Sinds 2005 gaan wij al elk jaar naar de trimdag. Het is altijd reuze gezellig en we leren elke keer weer dingen bij.

Maar vandaag was het toch een speciale dag. Vandaag ging ik niet naar de trimdag toe om onze hondjes te trimmen. Nee, vandaag zou ik met Gea en Marijke meelopen, om zo meer verschillende honden en verschillende vachten te zien. Dus kort gezegd, ik liep mee om ervaring op te doen, een soort van stage.

Bij aankomst stond Els Schimmel al te wachten om haar spullen uit te kunnen laden, zodat de deelnemers aan de trimdag alle benodigdheden voor het trimmen zouden kunnen kopen. (en natuurlijk waren er ook lekkere en leuke dingen voor de hond te koop)

Al snel druppelden de deelnemers met hun honden binnen. Er stonden al tafels klaar, zodat iedereen een plekje kon zoeken. Rond 10 uur opende Gea de trimdag, door een kleine uitleg te geven wat er die dag ging gebeuren. De deelnemers werden in 2 groepjes verdeeld. De ene helft kreeg uitleg van Gea en de andere helft kreeg uitleg van Marijke. En ik, ja ik huppelde mee, en waar een handje nodig was of waar er even hulp nodig was probeerde ik te helpen. Het was reuze gezellig. Allemaal enthousiaste mensen en natuurlijk heel enthousiaste Cairntjes. Er werd heel hard gewerkt, en al snel lag de vloer vol met haar. Sommige hondjes vonden het lastig om zo lang stil te staan, daarom lieten sommige mensen tussendoor de honden de benen even strekken. Voor de baasjes was het ook heel intensief, want er gingen veel mouwen omhoog.

Tussen de middag kregen we een heerlijke lunch, soep en broodjes. Nou ik kan wel zeggen, dat het eten er bij iedereen goed inging.

Na de lunch begon de ringtraining, gegeven door Gea. Sommige baasjes waren nog niet klaar met het trimmen van de hond, maar dat was geen probleem want die konden rustig doorgaan met trimmen.

Gea gaf een korte uitleg, wat er van de mensen en de honden verwacht werd op een hondenshow/clubmatch. Er waren aardig wat eigenaren die zich hadden opgegeven voor de clubmatch en die waren heel blij met de uitleg van Gea. Na de uitleg zijn we allemaal heel hard gaan oefenen. Op de tafel en laten betasten en tanden laten zien, netjes meelopen en dan natuurlijk het op en neer lopen voor de keurmeester en ook het driehoekje kwam aan de beurt.


Na de ringtraining was de trimdag ten einde. Alle baasjes en honden gingen lekker moe naar huis.

Ed heeft zo tussendoor nog een aantal foto’s gemaakt.

Klik hier om naar het fotoalbum van de Trimdag van 7 april 2013 te Kerk Avezaath te gaan.

Marijke, Gea, Els, Leonie en Yvo bedankt voor de gezellige en leerzame dag.