Boggy Valley's Cedo

Cedo is geboren op 25 november 1991. 
Cedo is overleden op 26 november 2006. 

Cedo We woonden net samen in een klein huisje, ruimte voor een grote hond hadden we niet. Na veel boeken te hebben doorgespit kwamen we uit bij de Cairn. Een grote hond in een klein jasje. 

We hadden al twee katten maar Yvonne wilde erg graag een hond erbij. Zo deed Cedo bij ons zijn intrede. Een heel lief klein Cairntje. Cedo kon het gelijk goed vinden met de katten en andersom ook. 

Wat hebben we veel van Cedo geleerd! Een klein hondje is zo schattig en zo lief. Daar heeft Cedo flink misbruik van gemaakt. Luisteren als je los loopt? Natuurlijk niet! Vaak liep hij lekker met andere honden en mensen mee. Fijn geen hond die verhaart, maar een hond die geplukt moest worden. 

Helaas hebben we dus qua opvoeding ook wel wat foutjes gemaakt, maar al doende leert men. 

Cedo was een lieve huishond. Soms niet zo lief naar andere honden, maar voor de kinderen was hij superlief.

In augustus 2005 kwam ons 2e hondje in huis. Cedo werd al wat ouder en een stuk rustiger. Iedereen raadde het af om een pup bij een 13-jarige hond te zetten. Ook nog eens een reutje, dat zou helemaal mis gaan. Ons gevoel vertelde dat het wel goed zou komen en zo was het ook. Cedo keek een paar weken de pup het huis uit. Na die tijd was het helemaal koek en ei. Cedo leefde weer helemaal op door het jonge hondje in huis! 

Augustus 2006 zijn we verhuisd naar Brabant waar de honden heerlijk in het bos konden lopen, wat deed Cedo genieten op die grote zandpaden. Helaas werd hij ineens heel ziek, kanker in zijn lever. Hij deed heel veel overgeven en het lopen ging ook niet meer. 25 november 2006 hebben we hem extra verwend en met het hele gezin genoten van Cedo. De volgende dag zagen we hem snel verder achteruit gaan. We hebben toen besloten om Cedo in laten slapen. 

We denken nog regelmatig aan hem en zijn lievelingsballetje ligt nog steeds naast zijn foto op de kast. Stamboom Cedo