Wie zijn wij?

Hallo, 

wij zijn Yvonne de Wit en Gavin en Rowena Slappendel. 

Yvonne is van huis uit honden gewend, maar dan grotere honden zoals herders en bouviers. Aangezien ons eerste huisje eigenlijk best heel klein was, was daar geen ruimte voor een grote hond en zijn we op zoek gegaan naar een ‘grote’ hond, maar dan in een klein formaat. Zo zijn we bij de Cairns terecht gekomen. Yvon is het meeste met alle honden en de pony bezig. In 2010 is ze gestart met de cursus KK1 (KK = Kynologen Kennis). Het weer gaan leren en de stof in het algemeen viel in het begin behoorlijk tegen, maar het werd steeds leuker en interessanter. Ze heeft op 3 augustus 2011 de cursus afgesloten met een examen waar ze voor is geslaagd met het volgende resultaat:

Rassenkennis 6
Structuur/verzorging   5
Voeding 7
Voortplanting 8
Gedragsleer 6
Erfelijkheid 8
Terminologie 9
Gezondheidsleer 9

 
Gavin is helemaal gek van computers en volgt nu een MBO opleiding in de computers. Hij wil later programmeur worden en is daar hard voor aan het werk. Natuurlijk helemaal te gek want hij heeft ook in eerste instantie voor ons de hele site gemaakt. Knap hè! We zijn allemaal trots op hem. Gavin is ook heel erg begaan met de hondjes en de pony, hoewel hij niet echt veel in de dagelijkse verzorging meehelpt, staat hij wel altijd klaar om even een handje te helpen als dat nodig is. 

Rowena heeft de middelbare school, atheneum, afgerond. Rowena helpt ook heel goed mee met de verzorging en ze is ook mee geweest naar diverse shows, waar Burdy en Mabyn hun punten hebben gehaald. Dat viel niet altijd mee want dat was vaak vroeg opstaan, en bij de shows heel veel wachten. Rowena heeft ons geholpen met het logo. Deze tekeningen heeft zij gemaakt.

Burdy:                  Mabyn:    


Ons eerste hondje Cedo is in februari 1992 bij ons in huis gekomen. Hij was toen 3 maanden oud. De wens om een hondje in huis te halen was er al eerder, maar aangezien we allebei een volledige baan hadden was dat (nog) geen optie. Er waren al wel twee katten aanwezig, Auris en Naris, welke we gered hadden uit nestjes op de boerderij waar we met ons paard Aruska stonden. Er heerste daar nies-ziekte en de kittens zouden het niet overleefd hebben als ze daar hadden gebleven.

Toen jaren later Yvon een gebroken been opliep, was het advies van de therapeut om veel te wandelen. Cedo was al op leeftijd en lange wandelingen vond hij niet zo leuk meer. Aangezien we ook plannen hadden om van Capelle aan den IJssel naar Brabant te verhuizen met een grote tuin, zijn we op zoek gegaan naar een tweede Cairntje. Dat is Burdy geworden. Hij is bij ons in huis gekomen in 2005, Burdy was toen al 4 maanden oud. Burdy was al heel snel vriendjes met Cedo en de katten. Cedo leefde ook weer helemaal op en de wat langere wandelingen waren geen probleem meer voor hem. Hij was gewoon aan zijn tweede jeugd begonnen!

In 2006 zijn we naar Brabant verhuisd, waar Cedo en Burdy veel gewandeld hebben op de zandpaden in de bossen. Wat vonden ze dat heerlijk! In november 2006 hebben we helaas Cedo op 15-jarige leeftijd in moeten laten slapen. Niet heel erg veel later moesten we helaas ook de beide katten in laten slapen. Ze hebben de mooie leeftijd bereikt van 18 en 19 jaar. 
Burdy werd langzaam aan stiller. Hij miste het gezelschap van de andere dieren in huis. 

In 2009 is Mabyn in ons gezin gekomen. Burdy vond haar af en toe wat druk, maar nu doet hij regelmatig net zo gek als zij. Ze kunnen goed met elkaar opschieten. 

Wandelen in de bossen met de honden om je heen, dat is pas genieten. Dat doen we dan ook erg vaak. 

In 2010 hebben we bedacht dat we een keer met onze Burdy en Mabyn zouden willen gaan fokken. Daar kwam aardig wat bij kijken. Kennelnaam uitzoeken, aanvragen en dan maar wachten of de naam goedgekeurd zou gaan worden. Informatie inwinnen of de hondjes bij elkaar passen. Gezondheid van de beide hondjes na laten kijken. Kwalificaties binnenhalen voor de pupbemiddeling. Natuurlijk ook heel erg veel lezen over alles rondom de dekking, de bevalling en de weken erna. Gelukkig hebben we inmiddels ook met een redelijk aantal verschillende fokkers kennisgemaakt en die staan ons ook met raad en daad bij. 

Onze site is eigenlijk nooit helemaal af. Er is zoveel meer te vertellen over de Cairn. En aangezien we ook zijn gaan fokken met onze hondjes, komt er natuurlijk mede door de komst van diverse puppies ook steeds meer leuke informatie bij! Ook onze uitjes met de honden, de hondenshows, workshops en trainingen die we volgen leveren stof op dat mooi aan de site toegevoegd kan worden. 

Inmiddels is het uiterlijk van de site die Gavin zo ontzettend mooi voor ons had gemaakt al behoorlijk aangepast en is die inmiddels zoals hij er nu bij staat. De site moest wel wat aangepast worden omdat Gavin niet altijd direct tijd had om de site te updaten. Nu is alles zo ingesteld dat meerdere mensen de site kunnen bijhouden. Meer kans dus om u snel de toevoegingen te laten zien! 

We zouden dus haast zeggen, kom gerust regelmatig terug op onze site en bekijk de veranderingen en/of toevoegingen die er zijn! We besteden best veel aandacht aan onze site en we hopen dat u er plezier aan kunt beleven.

Heeft u vragen: u kunt ons altijd even bellen of mailen. Zie contactgegevens. 

Groetjes, 
Yvonne, Gavin en Rowena